Încrede-te în Tine: Atelier de Dezvoltare a Stimei de Sine pentru Adolescenți

PREȚ ÎNTREG

75 LEI

Vârstă recomandată

12- 16 ani

Program de desfășurare

Marți, 13 august
16.00 -18.00

Descriere

Atelierul de dezvoltare personală este un program special creat pentru a sprijini adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani în construirea și consolidarea stimei de sine. Acesta oferă un mediu sigur și stimulativ, unde tinerii pot învăța să își recunoască și să își aprecieze propria valoare, să își dezvolte încrederea în sine și să își îmbunătățească relațiile interpersonale.

Stima de sine scăzută poate fi influențată de o varietate de factori, inclusiv experiențele din copilărie, compararea socială, eșecurile repetate, perfecționismul excesiv și influențele negative din rețelele sociale. Atelierul nostru își propune să abordeze aceste cauze comune prin activități interactive și discuții ghidate, oferind adolescenților instrumentele necesare pentru a naviga prin aceste provocări.

Activități

Exerciții de comunicare: Participanții vor lua parte la activități de diadă și inversiuni de rol, menite să dezvolte abilitățile de comunicare și empatie. Aceste exerciții îi vor ajuta să înțeleagă perspectivele celorlalți și să își îmbunătățească interacțiunile sociale.

→ Activități creative: Adolescenții vor avea ocazia să își exprime emoțiile și gândurile prin desen și crearea de statui. Aceste activități creative sunt concepute pentru a încuraja auto-exprimarea și pentru a ajuta participanții să se conecteze mai profund cu propriile sentimente.

→ Jocuri de rol: Scenetele și jocurile de rol vor oferi tinerilor oportunitatea de a experimenta diferite situații sociale și personale. Aceste exerciții practice îi vor învăța cum să gestioneze conflictele și să își afirme punctele de vedere într-un mod constructiv.

→ Discuții de grup: Sesiunile de discuții ghidate vor crea un mediu de sprijin reciproc, unde fiecare participant se poate exprima liber. Aceste discuții vor încuraja autenticitatea și respectul reciproc, contribuind la crearea unui sentiment de apartenență și coeziune în cadrul grupului.

OBIECTIVE ȘI FINALITĂȚI

1. Creșterea capacității de a discerne realitatea de social media: Adolescenții vor învăța să recunoască diferențele dintre realitatea cotidiană și imaginea idealizată prezentată pe rețelele sociale, dezvoltând astfel o percepție mai sănătoasă asupra propriei persoane.

2. Dezvoltarea competențelor de cunoaștere a conceptului de stimă de sine și autenticitate: Participanții vor explora conceptele de stimă de sine și autenticitate, învățând să se accepte și să se aprecieze pentru cine sunt cu adevărat.

3. Diferențierea și integrarea conceptelor de stimă de sine și imagine de sine: Tinerii vor învăța să facă diferența între imaginea de sine și stima de sine, înțelegând cum aceste două aspecte se influențează reciproc și cum pot lucra la îmbunătățirea ambelor.

4. Creșterea coeziunii în cadrul grupului: Vom crea un mediu de sprijin reciproc și respect, unde fiecare participant se poate simți acceptat și valorizat.

5. Formarea abilității de a se arăta autentic în grup: Adolescenții vor învăța să își recunoască și să își valorizeze propriile resurse și calități, exprimându-se autentic în interacțiunile cu ceilalți.

AVANTAJE

1. Creșterea încrederii în sine: Prin activități practice și discuții ghidate, adolescenții vor învăța să își construiască o stimă de sine sănătoasă și să își aprecieze valoarea personală.

2. Îmbunătățirea abilităților sociale: Participanții vor învăța tehnici de comunicare eficientă și colaborare, dezvoltându-și abilitățile de a interacționa pozitiv cu colegii lor.

3. Gestionarea influenței rețelelor sociale: Atelierul va oferi strategii pentru a face față presiunilor și comparațiilor nesănătoase din mediul online, ajutând tinerii să își protejeze sănătatea mentală și bunăstarea emoțională.

FORMULAR ÎNSCRIERE

ESSENTIAL ENGLISH

FORMULAR ÎNSCRIERE

YOUNG STARS

FORMULAR ÎNSCRIERE

LET'S PLAY

FORMULAR ÎNSCRIERE

LITTLE STARS

FORMULAR ÎNSCRIERE

TINY STARS

Înscriere an școlar 2022 - 2023

Formular înscriere tabără

Formular înscriere tabără